Ohjeita Kaustisen raviradalla kilpaileville valjakoille

Raveihin ilmoittaminen

Kunkin ravipäivän sarjat löytyvät Kilpailukutsut-lehdestä ja Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä internetistä.
Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain sen vastuullinen valmentaja. Hevosen pystyy ilmoittamaan starttiin joko soittamalla raviradalle ilmoittautumispäivänä tai hankkimalla tunnukset Hippoksen Heppa-järjestelmään ja tekemällä itse internet-ilmoittautumisen.
Ilmoittaessasi hevosta starttiin, esittele ensin itsesi, kerro sitten sarja johon haluat hevosen ilmoittaa. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet.
Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä n. klo 12.00. Listat ovat nähtävissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä tai voit tiedustella lähtöä tai lähtörataa myös puhelimitse raviradan toimistolta , puh: 020-7571717.

Ravien käsiohjelma on luettavissa Toto-lehdestä tai Hippoksen www-sivuilta.

Poisjäännit

Kilpailuun ilmoitetun hevosen poisjäännistä tai ohjastajanvaihdoksesta on ilmoitettava Kaustisen raviradalle (puh: 020-7571717).
Kun poisjäänti on varma, tieto poisjäännistä tulee saattaa heti kilpailun järjestäjälle, kuitenkin viimeistään klo 8.30. kilpailupäivänä.
Mikäli tieto kilpailuun ilmoitetun hevosen poisjäännistä ilmoitetaan kilpailun järjestäjälle kilpailupäivänä klo 8.30. jälkeen, tulee
poisjäännistä toimittaa poissaolotodistus Suomen Hippokseen.

Ravipäivä ja kilpailurutiinit

Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

Katokset

Ilmoittamisen yhteydessä on muistettava varata valjastuskatos, mikäli sellaisen tarvitsee. Erityistoiveista tulee tällöin myös mainita. Kun hevosmäärä on suuri, joudutaan katospaikkoja jakamaan. Mikäli katoksesi on jaettu, yritä suoriutua mahdollisimman nopeasti startin jälkeen pois siitä, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.

Katoslistat

Katoslistat ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa sekä katosten päädyissä. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat tullessasi katospaikkasi sijainnin.

Voilokit

Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on tallikahviorakennuksessa ja se avautuu viimeistään kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.Voilokit tulee palauttaa samaan paikkaan viimeistään 15 min. kuluttua viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.  Kadonneesta tai rikkoutuneesta voilokista peritään 100 €: n maksu.

Pukuhuoneet

Miesten ja naisten pukuhuoneet ja muut sosiaalitilat sijaitsevat tallikahvio-rakennuksessa.

Kengitysinfo

Kengitystiedot ilmoitetaan sisäänkirjoituksen yhteydessä.

Tunnistus

Radan henkilökunta tunnistaa tunnistettavat hevoset ajoissa ennen lähtöä klinikkarakennuksen edessä. Muista pitää hevosen rekisteriasiakirja aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kts. raviponin tunnistus alempaa.

Lämmitys

Radalla voidaan lämmittää hevosta molempiin suuntiin niin, että vasten kilpailusuuntaa ajaminen tapahtuu radan ulkoreunalla. Hiittisuora on myös ravipäivinä käytettävissä hevosen lämmittämiseen.

Alkotesti

Kaustisen raveissa puhallutetaan kaikki ohjastajat sisäänkirjoituksessa ennen päivän ensimmäistä ajosuoritusta, mielellään ennen raveja tai ravien alussa.

Rangaistukset

Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa. Rangaistukset näkyvät myös Heppa-järjestelmän ravien tuloksissa.

Kengitysseppä

Mikäli tarvitset kengitysseppää, ilmoita asiasta varikkoalueen valvojalle.

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin tarkkailutila on radan reunalla tallikaarteessa.Rataeläinlääkärin puhelinnumero löytyy käsiohjelmasta

Pesupaikat

Hevosten pesutilat sijaitsevat radallemenoportteja vastapäätä olevassa rakennuksessa.Ole ystävällinen ja pese ripeästi hevosesi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesulle.

Näytteenotto

Näytteenottotilat sijaitsevat hevosten pesutilojen takana olevassa rakennuksessa. Radan henkilökunta (eläinlääkärin avustaja) on vastassa, kun näytteenottoon määrätty hevonen ohjastajineen/valmentajineen/hoitajineen tulee kilpailun jälkeen pois radalta.

Ambulanssi

Ambulanssi päivystää katsomorakennuksen tallialueen puoleisella sivulla.

Voittajaseremoniat

Seremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan katsomon puolella olevalla levikkeellä.Suurkilpailuissa keskikentän puolella olevalla seremoniapaikalla.

Varikkoalueen työntekijät

Varikkoalueen valvojat ja valjakkotarkkailijat auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan varusterikon sattuessa ravien aikana.

Palkinnot

Palkinnot pyritään maksamaan muutaman arkipäivän kuluessa. Poikkeuksen tekevät suurkilpailut ja Toto75-ravit, joissa palkintoja pidätetään ainakin dopingtesteissä käyneiden osalta dopingtulosten selviämiseen asti.

Sääntökirja

Ravikilpailusäännöt-kirjanen on myynnissä sisäänkirjoituksessa ja raviradan toimistossa.

Muuta

 

Tervetuloa Kaustisen ravikeskukseen!

 

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen